Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Γενική ενημέρωση κατασκήνωσης


Εδώ και 40 χρόνια περίπου λειτουργούν οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας στο χωριό Πρώτη Φλωρίνης. Ανακαινισμένες, συνεχίζουν την λειτουργία τους και φέτος σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Για Αγόρια:  
  • Γ΄, Δ΄, Ε΄ Δημοτικού από 17/6 έως και 21/6
  • Στ΄ Δημ., Α΄, Β΄ Γυμνασίου από 22/7 έως και 29/7
  • Γ΄ Γυμνασίου & Λυκείου από 12/7 έως και 22/7


Για Κορίτσια:
  • Γυμνασίου & Λυκείου από 25/6 έως και 4/7
  • Δημοτικού  από 4/7 έως και 11/7

Οι εγγραφές για τις περιόδους των αγοριών:
  1. θα διαρκέσουν από 5 έως 14 Ιουνίου ε.ε.
  2. θα πραγματοποιούνται:
  1. Στην Φλώρινα: στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από 6μμ έως 8μμ (υπεύθυνος: π. Ιωαννίκιος τηλ. επικοινωνίας 6976608119)  
  2. Στην Πτολεμαΐδα: στον Ι. Ν. Αγίας Σκέπης κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από 6μμ έως 8μμ (υπεύθυνος: π. Τιμόθεος τηλ. επικοινωνίας 6973748667).
  3. Στο Αμύνταιο: ώρες γραφείου στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου (τηλ.  επικοινωνίας 2386022457)
Οι εγγραφές για τις κατασκηνωτικές περιόδους των κοριτσιών θα διαρκέσουν από 5 έως 14 Ιουνίου ε.ε.
Το ενημερωτικό έντυπο και το έντυπο της δήλωσης μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεώς μας: www.imflorinas.gr.




Πληροφορίες για τις κατασκηνωτικές περιόδους κοριτσιών.



Αγαπητοί γονείς, ξεκινούν και φέτος τη λειτουργία τους οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας. Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τη φετινή λειτουργία της κατασκήνωσης στις περιόδους των κοριτσιών. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε με πολύ ΠΡΟΣΟΧΗ τα παρακάτω:

1.  Οι κατασκηνωτικές περίοδοι των κοριτσιών είναι:
Ι.  Α΄περίοδος: 25-6 μέχρι 4-7-2013 κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου

ΙΙ .Β΄περίοδος: 4-7 μέχρι  11-7-2013 κορίτσια Δημοτικού (Δ΄,Ε,΄ΣΤ΄)
Ως τάξη λογίζεται αυτή που θα πάει το Σεπτέμβριο του 2013.

     2.       Οι τιμές συμμετοχής είναι:
 για την Α΄ περίοδο (Γυμνασίου- Λυκείου) 100 ευρώ.

  για τη Β΄ περίοδο (Δημοτικού) 70 ευρώ.
* Εκπτώσεις στις τιμές συμμετοχής θα γίνονται σε συνεννόηση με τους ιερείς των ενοριών σας.
* Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή τους στην Κατασκήνωση στην περίοδο των κοριτσιών αποτελεί το ντύσιμο με φούστα ή φόρεμα. Δεν επιτρέπονται μπλουζοφορέματα, αμάνικα μπλουζάκια και τιραντάκια. Για τις τυχόν κρύες ημέρες ας προμηθευτούν οι κατασκηνώτριες χοντρό καλσόν.

    3.   Ο αριθμός των κατασκηνωτριών θα είναι περιορισμένος και γι’ αυτό θα τηρηθεί   Α Υ Σ Τ Η Ρ Α σειρά προτεραιότητας. Κατοχυρώνει κάποιο παιδί τη συμμετοχή του στην κατασκήνωση με την έγκαιρη κατάθεση της δήλωσής του καθώς και την καταβολή του χρηματικού ποσού της αντίστοιχης περιόδου. Σε περίπτωση που κάποιa κατασκηνώτρια φύγει νωρίτερα από την λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου δεν γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων.

4. Οι εγγραφές για τις περιόδους των κοριτσιών θα γίνονται:
Ι.   Στη Φλώρινα:
Στην ΑΓΙΑ ΜΑΚΡΙΝΑ κάθε μέρα από 10 π.μ-13μ.μ. και 6-8 μ.μ. (Υπεύθυνη Σιδηροπούλου Μαρία, τηλ. επικοινωνίας 23850-29940).
ΙΙ. Στην Πτολεμαϊδα:
   Στον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από 6μ.μ. έως 8μ.μ. (Υπεύθυνος π.Τιμόθεος, τηλ. επικοινωνίας  6973748667).
ΙΙΙ. Στο Αμύνταιο:
    Στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης καθημερινά  πρωινές ώρες.     (υπεύθυνος π. Σεβαστιανός, τηλ. επικοινωνίας 6974934540).
Οι εγγραφές   αρχίζουν τo Σάββατο 25 Μαίου  2013 και λήγουν στις  20  Ιουνίου 2013 για την περίοδο Γυμνασίου –Λυκείου και για την περίοδο Δημιοτικού την 25η Ιουνίου 2013.

5.  Το επισκεπτήριο δεν επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια των κατασκηνωτικών  περιόδων. Είναι τόσες λίγες οι μέρες, που θα έχετε κοντά σας τα παιδιά πολύ γρήγορα, εκτός βέβαια αν υπάρξει πολύ σοβαρός λόγος και αυτό θα γίνει ύστερα από συνεννόηση με το Αρχηγείο. Αν έχετε σκοπό να επισκέπτεστε κάθε μέρα το παιδί σας θα ήταν καλλίτερα να μην  συμμετάσχει στην κατασκήνωση. Είναι αδύνατον το παιδί σας να συνηθίσει το πρόγραμμα της κατασκήνωσης με τη συχνή επίσκεψη σας. Αφήστε το να αποδεσμευτεί από την παρουσία σας. Θα είναι προς δικό του όφελος.

6.  Η πύλη της κατασκήνωσης θα παραμένει πάντα κλειστή και ό,τι πράγματα θα έχουν ανάγκη τα παιδιά σας θα μπορείτε να τα αφήνετε στους υπεύθυνους της Τραπεζαρίας ή  στον Φύλακα της Πύλης για να παραδοθούν στα παιδιά σας.

7.    Απαγορεύονται αυστηρά κινητά τηλέφωνα, γουόκμαν, mp3, mp4 και κάθε είδους ηλεκτρονικά παιχνίδια καθώς και είδη κομμωτικής για να μην υπάρξουν κρούσματα απώλειας ή κλοπής.

8.  Δεν επιτρέπονται επ’ουδενί, κάθε είδους τρόφιμα εκτός από χυμούς και νερά, για να μάθουν τα παιδιά να τρώνε όλα τα φαγητά και να μη σας κουράζουν με τις προτιμήσεις τους. Σε περίπτωση παράβασης τα οποιαδήποτε τρόφιμα θα συγκεντρώνονται από τις ομαδάρχισσες και θα μοιράζονται στα παιδιά.

9.  Καλόν είναι να μην παίρνετε τηλέφωνο και να ζητάτε το παιδί σας γιατί το αποσπάται από το πρόγραμμα της κατασκήνωσης. Υπάρχει καρτοτηλέφωνο και θα μπορούν να επικοινωνούν τα παιδιά μαζί σας.

10. Με μεγάλη μας χαρά θα σας περιμένουμε στις γιορτές λήξης, για την περίοδο Γυμνασίου - Λυκείου στις 3 Ιουλίου το απόγευμα και στην περίοδο του Δημοτικού στις 10 Ιουλίου το απόγευμα για να χαρείτε τα παιδιά σας στη γιορτή που θα ετοιμάσουν και να ξεναγηθείτε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης

Πληροφορίες για τις κατασκηνωτικές περιόδους αγοριών


Αγαπητοί γονείς,

μετά από την εμπιστοσύνη που δείξατε το προηγούμενο καλοκαίρι και επιτρέψατε το παιδί σας να συμμετάσχει στις εκκλησιαστικές μας κατασκηνώσεις επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την φετινή λειτουργία της κατασκήνωσης. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε με πολύ ΠΡΟΣΟΧΗ τα παρακάτω:
  1. Οι κατασκηνωτικές περίοδοι των αγοριών είναι:
  1. Α΄: 17/6 – 21/6 (Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού)
  2. Β΄: 12/7 – 22/7 (Γ΄ Γυμνασίου και άνω)
  3. Γ΄: 22/7 – 29/7 (Στ΄ Δημοτικού, Α΄ και Β΄ Γυμνασίου)
  • Ως τάξη λογίζεται αυτή που θα πάει το παιδί κατά το επόμενο σχολικό έτος (2013-2014).
  1. Οι τιμές συμμετοχής είναι:
  1. για την Α΄ περίοδο 40€
  2. για την Β΄ περίοδο 100€ και
  3. για την Γ΄ περίοδο 70€
  • Εκπτώσεις στις τιμές συμμετοχής θα γίνονται σε συνεννόηση με τους ιερείς των ενοριών σας.
  1. Ο αριθμός των κατασκηνωτών θα είναι περιορισμένος και γι’ αυτό θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ σειρά προτεραιότητας. Κατοχυρώνει κάποιο παιδί την συμμετοχή του στην κατασκήνωση με την έγκυρη κατάθεση της δήλωσης του και ολόκληρου του χρηματικού ποσού της αντίστοιχης περιόδου. Σε περίπτωση που κάποιος κατασκηνωτής φύγει νωρίτερα από την λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου δεν γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων.
  1. Διάρκεια εγγραφών: Από την Τετάρτη 5 Ιουνίου έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου.
  1. Οι εγγραφές για τις περιόδους των αγοριών θα γίνονται:
Στην Φλώρινα: στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από 6μμ έως 8μμ (υπεύθυνος: π. Ιωαννίκιος τηλ. επικοιωνίας 6976608119)  
Στην Πτολεμαΐδα: στον Ι. Ν. Αγίας Σκέπης κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από 6μμ έως 8μμ (υπεύθυνος: π. Τιμόθεος τηλ. επικοινωνίας 6973748667).
Στο Αμύνταιο: ώρες γραφείου στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου (τηλ.  επικοινωνίας 2386022457)
  1. Το επισκεπτήριο δέν επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια των κατασκηνωτικών περιόδων. Είναι τόσες λίγες οι μέρες, που θα έχετε κοντά σας τα παιδιά πολύ γρήγορα. Είναι αδύνατον το παιδί σας να συνηθίσει το πρόγραμμα της κατασκήνωσης με τη συχνή παρουσία σας. Θα σας περιμένουμε στη γιορτή λήξης κάθε περιόδου για να χαρείτε τα παιδιά σας και ξεναγηθείτε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης.
  1. Η πύλη της κατασκήνωσης θα παραμένει συνέχεια κλειστή και ό,τι πράγματα θα έχουν ανάγκη τα παιδιά σας θα μπορείτε με το όνομα και την ομάδα να τa αφήνετε στους υπεύθυνους της τραπεζαρίας για να δοθεί στα παιδιά σας.
  1. Δεν επιτρέπονται κινητά τηλέφωνα, γουόκμαν, mp3 και κάθε είδους ηλεκτρονικά παιχνίδια. Καλό θα ήταν να τα πάρετε μαζί σας πριν φύγετε από την κατασκήνωση για να μην υπάρξουν κρούσματα κλοπής.  
  1. Δεν επιτρέποντα κάθε είδους τρόφιμα εκτός από χυμούς και νερά, για να μάθουν τα παιδιά  να τρώνε όλα τα φαγητά. Πατατάκια σοκολάτες κ.α. θα συγκεντρώνονται από τους ομαδάρχες για το πάρτι που θα κανονίσει η κάθε ομάδα και να τα μοιραστούν με τους φίλους τους . Είναι άδικο κάποια παιδιά να έχουν και κάποια απλώς να κοιτούν. Κυλικείο δεν υπάρχει, το φαγητό είναι καλό και αρκετό.

  Καλό είναι να μη παίρνετε τηλέφωνο στην κατασκήνωση και να ζητάτε το
         παιδί σας γιατί αποσπάται από το πρόγραμμα της κατασκήνωσης. Υπάρχει
         καρτοτηλέφωνο και θα μπορούν τα παιδιά να επικοινωνούν μαζί σας.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!!!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου